Loading...
nl
 • Image 01

  Alles is liefde, liefde is alles

 • Image 02

  Koetjes en kalfjes...

 • Image 03

  Everything is in your hands!

 • Image 04

  Love your imperfections

 • Image 05

  Just be your beautiful you!

 • Image 06

  Voor jou... want jij bent jij!

Doe ook mee met het 4e Gedichtenlaante Schrijfproject! Startopdracht: "Vertel eens..."

Van 20 november 2017 t/m 31 januari kun je gedichten inzenden voor het 4e Gedichtenlaantje-Schrijfproject. 


Het project wordt op zaterdagmiddag 10 februari 2018 afgesloten met een podiumevenement, waar de deelnemers van het schrijfproject hun inzendingen komen voordragen. Houd die datum dus alvast vrij in je agenda! Gegevens over de locatie waar het podiumevenement plaats gaat vinden, volgen nog.


Net als bij de drie voorgaande Gedichtenlaantje-Schrijfprojecten is er weer een start-opdracht waaraan je poëzie-inzending(en) moet(en) voldoen en dat is deze keer het thema "Vertel eens..."

Je kunt het thema gebruiken als titel, maar dat hoeft niet persé: je kunt het ook als uitgangspunt/zienswijze/"kruip eens in de huid van"/vraagstuk etc. gebruiken. Maar "Vertel eens..." moet dus wél de basis vormen van jouw gedicht(en). 

Startgedicht van het 4e Gedichtenlaantje Schrijfproject "Vertel eens":


vertel eens
wat jou boeit
en wat jou diep
van binnen raakt


wat jij graag doet
waar je van droomt
wat jou
gelukkig maakt


vertel eens
wat je ziet
wat er gebeurt
en wat je voelt

of wat er
onderhuids
met jouw gedichten
wordt bedoeld


je kunt ook
schrijven wat
jij grappig vindt
of wat jou stoort

jouw teksten
worden op
het podium dan
graag gehoord!


(c)Yvonne van der Laan, alias GedichtenlaantjeWil je meedoen met het schrijfproject? Inzenden kan via e-mail naar: gedichtenlaantje@gmail.com met vermelding van het onderwerp "Inzending Schrijfproject".


De gedichten die je inzendt moeten echt door jou zelf geschreven zijn, dus geen bestaande gedichten van andere schrijvers gebruiken!


Stuur me een e-mail, met je gedicht als Word-bestand in een bijlage, en vermeld in de e-mail je naam (en indien van toepassing ook je artiestennaam) en je adres en telefoonnummer (ik ga vertrouwelijk om met deze informatie en verstrek het niet aan derden. Maar vooral voor de organisatie van het afsluitende podiumevenement is het belangrijk dat ik de contactgegevens heb van alle deelnemers van het project).


Ongepaste, discriminerende, obscene of kwetsende inzendingen worden niet geaccepteerd.


Alle goedgekeurde ingezonden gedichten komen hier in het "Virtuele Podium" op mijn website te staan (je kunt daar gratis lid van worden!). Ik zal ook regelmatig updateberichten van het schrijfproject plaatsen op mijn Gedichtenlaantje-pagina op facebook.


Ik hoop dat er veel mensen mee gaan doen met het schrijfproject. Je zult dan zien dat er heel verschillende schrijfstijlen zijn (ieder schrijft op zijn of haar manier en ieder geeft zijn eigen invulling aan het thema "Vertel eens..."), en hopelijk komen er ook verschillende dichtvormen voorbij. Denk bijvoorbeeld bij het schrijven ook eens aan een Elfje, Haiku, Tanka, Rondeel, Limmerick, Acrostichon of beeldgedicht, want er zijn nog veeeeeel meer dichtvormen dan alleen maar rijmen! Tijdens de vorige schrijfprojecten zijn er bijvoorbeeld ook diverse fotogedichten ingezonden (dat kan nu ook weer. Zend dan de betreffende foto mee als bijlage met de e-mail van jouw inzending). Met de beamer kunnen we dan tijdens het podiumevenement je foto laten zien tijdens jouw voordracht!
Poëzie zegt veel met weinig woorden. En...songteksten zijn eigenlijk ook poëzie, maar dan op muziek. Laat je inspireren met de startopdracht "Vertel eens..." en doe mee!


Je mag gerust meerdere gedichten inzenden, maar voor het podiumevenement (op zaterdag 10 februari 2018) kan het zijn (afhankelijk van het aantal inzendigen/deelnemers) dat we de voordrachten beperken tot bijvoorbeeld maximaal drie of vier gedichten per persoon.

Bij dit podiumevenement worden de deelnemers geacht zélf hun eigen gedichten te komen voordragen (in tegenstelling tot de eerdere schrijfproject-podiumevenementen, waar ik en/of andere deelnemers de gedichten voordroegen van deelnemers die niet bij het podiumevenement aanwezig waren of liever niet zelf hun gedichten wilden voordragen).

Heb je vragen of behoefte aan wat ondersteuning? Laat het me gerust weten.


Als het de eerste keer is dat je zelf je eigen gedichten gaat voordragen: niet bang zijn, we steunen je, desgewenst help ik je van tevoren bij het voorbereiden. Het podiumevenement is een gezellige en fijne setting waarin je je veilig en gewaardeerd kunt voelen en waarin je gerust deze stap kunt zetten. Aan de voorgaande schrijfprojecten hebben diverse geoefende (zowel professionele als amateur) dichters meegedaan, maar ook beginnende schrijvers en aan aantal van hen heeft tijdens de podiumevenementen hun debuut gemaakt op het podium.


Hier zijn de links naar de eerdere edities van het "Gedichtenlaantje Schrijfproject", op mijn Wordpressblog. (Als je op een link klikt kom je bij het betreffende blogbericht, en daarin rechts bovenaan klikt op "comments", kun je alle ingezonden gedichten nog eens nalezen):


1e Gedichtenlaantje Schrijfproject, augustus 2015 met podiumevenement op 02-09-2015


2e Gedichtenlaantje Schrijfproject, vanaf 2 november 2015 met podiumevenement op 13 en 14 februari 2016 (van dit podiumevenement zijn filmopnames gemaakt, de DVD is verkrijgbaar voor  10,=)


3e Gedichtenlaantje Schrijfproject, vanaf 12 december 2016 met podiumevenement op 28 januari 2017Doe je mee met dit 4e Gedichtenlaantje Schrijfproject? Of kom je kijken bij het Podiumevenement op zaterdagmiddag 10 februari 2018? (informatie over de locatie en tijden volgt nog).


Warme groet,


Yvonne

Reactie(s):

(Nog) geen reacties
Je moet je eerst aanmelden voordat je een reactie kunt plaatsen

Geef je mening

Hoeveel sterren geef jij dit, hem of haar?
Totaal: (0 stemmers)

Nieuwste

Populairtste

Rubrieken

WEBSHOP

Webshop Bezoek mijn webshop met leuke cadeautjes om weg te geven!

SHOP ENTREE

Sponsoring & Donaties

EUR10
Behaald EUR10 van EUR3000
Datum einde: Dec. 31
Voor elk boekje "Positiefjes" dat wordt verkocht, draag ik sinds juli 2013 € 1,= af aan KWF Kanker Bestrijding. Ik ben met deze actie gestart omdat mijn uitgever ziek werd. Helaas is hij in de zomer van 2014 overleden. En ook de opdrachtgever voor wi...

Contact

Yvonne van der Laan (YML)

Schrijfster / beeldend kunstenares / muziekdocente

Westerengstraat 85
6669 BH Dodewaard

T 0488-410239
E info@gedichtenlaantje.com
Gedichtenlaantje op FacebookGedichtenlaantje BlogGedichtenlaantje EvenementenGedichtenlaantje op LinkedinGedichtenlaantje Contact FormulierGedichtenlaantje Shops