• Image 01

  Alles is liefde, liefde is alles

 • Image 02

  Koetjes en kalfjes...

 • Image 03

  Everything is in your hands!

 • Image 04

  Love your imperfections

 • Image 05

  Just be your beautiful you!

 • Image 06

  Voor jou... want jij bent jij!

Blogs (ook van onze bezoekers)

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Hier is de directe link naar de pagina waar het complete 4e Gedichtenlaantje Schrijfproject op staat, mét daarin ook de links naar de drie voorgaande schrijfprojecten. Veel kijk-, lees- en luisterplezier!


http://www.gedichtenlaantje.nl/podium/forum/topic/2


Tip: houd de nieuwsberichten op deze website en op mijn facebookpagina Gedichtenlaantje in de gaten, want er zitten diverse evenementen, workshops en projecten "in de pen"!


Warme groet,


Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje
Het is altijd zó leuk om te horen dat mijn boeken "Positiefjes" weer ergens zijn uitverkocht. En deze verkooplocatie is en blijft bijzonder:


"Op een mooie Pinksterdag,

samen in de zon" (2015)

stonden Roos Blufpand en ik, na haar mooie optreden in het "Herman van Veen Arts Center" op Landgoed de Paltz in Soest, haar eerste album en mijn boek "Positiefjes" te verkopen.


Herman van Veen gaf toen gelijk aan dat er ook van allebei een voorraadje in de winkel in de Villa mocht blijven liggen. Sindsdien heb ik al regelmatig de verkoopvoorraad van mijn boekjes daar kunnen aanvullen.


En jawel: bij navraag vandaag, bleken ze wéér uitverkocht te zijn! Straks gaat er opnieuw een verzendpakketje boeken naar Soest!


Heerlijk, die fijne herinneringen die dan zomaar ineens weer komen bovendrijven. Het was toen een prachtige dag, mijn moeder was er ook bij, de moeder van Roos ook, en ik ontmoette daar ook weer mijn middelbare-schoolvriendin Astrid Vertuin die met haar gezin naar het optreden van Roos Blufpand was gekomen.

En na afloop heb ik met Mam gezellig bij mijn lieve vrienden van "Het Oude Pakhuis Soest" (Ruud en Gertie Lammertink met hun dochters en de moeder van Ruud) gegeten.

Een dag met vele gouden randjes...


Warme groet,


Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

I'm grateful that I write
and that my art and poetry
make people realise
that love is all that matters
to give and care for others.
They choose with love
for one to give.
That is the message
why I live...

YML 3963, 10-09-2017
©Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje

Dankbaar dat ik schrijfster ben
en zoveel mooie mensen ken.
Zij kiezen voor elkaar
als liefdevol gebaar
mijn kunst, gedicht of mooie spreuk.
Dat vind ik echt gewéldig leuk!

YML 3962, 10-09-2017
©Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje

Steeds meer mensen weten de weg naar mijn atelier(huis) te vinden en komen persoonlijke cadeautjes uitzoeken of bestellen. Deze week kwam ook een echtpaar dat binnenkort een feest geeft en zij hadden de hele gastenlijst meegebracht en hebben samen voor elke gast een mooie spreuk of gedicht uitgezocht uit mijn assortiment. Met die bestelling ben ik nu heerlijk op mijn gemakje bezig en het is dan zo fijn: wat ik met liefde heb geschreven of gemaakt, raakt mensen en zij geven dat graag met liefde door aan een ander. Vroeger ging ik vaak naar de kerk, tegenwoordig maar heel soms maar een zondagochtend als deze maakt mij dankbaar en gelukkig...

Warme groet en een fijne zondag allemaal!

Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje (.nl)

beBLOOM
Nieuwsgierig naar ons? kijk een rustig rond op: onze webshop of bezoek de winkel in Arnhem. Je bent van harte welkom!
beBLOOM Jul. 31 '17
Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Oproep: zouden jullie me willen steunen als ik, in het kader van het toegankelijk/zichtbaar/voelbaar maken van mijn poezie en kunst voor blinden en slechtzienden, en onze missie om de visuele en de minder- of non-visuele werelden meer/bewuster met elkaar te verbinden, een crowdfundingproject zou starten om geld in te zamelen zodat ik een printer kan kopen die zowel braille als inkt kan printen en zowel tekst als lijnen in braille en inkt? Daar kan ik dan mijn braillepoezie mooi mee vormgeven, zodat de gedichten zowel voor mensen met als zonder visuele beperking, goed leesbaar zijn. En ik kan er dan ook voelbare illustraties en kleurplaten mee maken en daar workshops mee verzorgen. En het is ook handig om er titelkaartjes mee te maken voor bij mijn (o.a. met de voelbare kleurenmaterialen van de Taktila(R) Methode vormgegeven) kunstwerken. Of om er uitlegbladen mee te maken bij een expositie. Of lesmateriaal voor juist ziende kinderen zodat ze zich ook bewuster worden dat niets vanzelfsprekend is. Of uitnodigingen, of visitekaartjes die ik aan blinde of slechtziende klanten kan geven.

Zo'n speciale printer biedt heel veel mogelijkheden voor wat ik vanuit mijn creatieve zelfstandige onderneming allemaal doe, maar ik heb er zelf, zeker in mijn huidige uitkeringssituatie, eenvoudigweg geen geld voor om zo'n grote investering te doen.

Het idee broeide al even bij me om een crowdfundingproject op te starten om een brailleprinter te kunnen financieren, maar toen ik gisteren tijdens het Taktila Symposium, naast de stand stond van "Thinkable", (de firma die de "Tactipad" en "Tactiview" heeft uitgevonden, ik had het op de ZieZo Beurs in Utrecht ook al gezien) en deze mogelijkheid voor mooie combinatieweergave van tegelijk braille en inktdruktekst zag, besefte ik dat dit voor mij een zeer welkom apparaat zou zijn om wat ik met hart en ziel maak, ook mooier en professioneler en beter toegankelijk voor zienden en slechtzienden en blinden te kunnen vormgeven. 
(Nu schrijf ik met de hand nog mijn teksten bij de braillepoezie, maar met die geweldige printer hoeft dat niet meer en is het, door het grote lettertype, ook voor slechtzienden nog beter te lezen).


Willen jullie me helpen met een financiele bijdrage, als ik een crowdfudingproject ga starten om dit mooie maar dure apparaat te kunnen financieren?

Graag jullie reactie. (Delen is ook lief, want des te meer mensen kunnen we dan bereiken)
Tip: like mijn facebookpagina Gedichtenlaantje zodat je op de hoogte kunt blijven.


(Het crowdfundingproject is nu dus nog niet gestart, maar op deze manier attendeer ik mensen er alvast op en hoop ik voldoende draagvlak te kunnen krijgen om áls ik het project binnenkort zou gaan starten, het tot een succes te kunnen brengen. Volgende week dinsdag heb ik een bespreking met Stichting Voor de Kunst, de organisatie/website waar het crowdfundingproject dan zal gaan lopen. Ik hou jullie op de hoogte via berichtgeving op mijn facebookpagina Gedichtenlaantjeen op mijn website www.gedichtenlaantje.nl )

Warme groet,

Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje
Als voorbereiding op het "Schildfest"-evenement (zie agenda) heb ik deze week diverse braille-cadeautjes bedacht en gemaakt ter uitbreiding van mijn assortiment:


Bekers met een braillegedicht, in diverse uitvoeringen verkrijgbaar (YML 2823 "Een beker vol met eventjes" / YML 2822 en 3923 "Een beker vol met beterschap"/ YML 1301 "Troost" / YML 968 "Alsjeblieft, voor jou":


Een nieuwe serie sleutelhangers, met een korte braille-tekst (Dank je wel / Welkom thuis / Succes / Veel geluk / Super / Je kan het / Goed gedaan) en een illustratie (met bloemen, vlinders of de lieve furballkitten-poesjes van illustratrice Dinie de Zeeuw uit onze gezamenlijke sleutelhangerserie Y/D, of met de glimmende holografische`Reflections´, in diverse kleuren en prints):
De braille-sleutelhangers hangen inmiddels netjes aan dit rekje:
En een selectie uit mijn uitgebreide assortiment van ingelijkste braille-gedichten:

Én een braille-uitvoering van YML 2823 "Een potje vol met eventjes...":

Ik ben heeeeeeel benieuwd of deze nieuwe artikelen in de smaak vallen bij de bewoners van "Het Schild" en de overige bezoekers van het "Schildfest".


Heb je interesse, wil je artikelen bestellen of meer weten? Bel dan gerust: 0488-410239 of stuur een e-mail naar info@gedichtenlaantje.com


Warme groet.


Yvonne van der Laan (YML), alias Gedichtenlaantje
Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje
Ik ben gevraagd om op woensdag 24 mei een presentatie te verzorgen tijden de "Vrouwen Café"-avond in Het Nannenberghuis in Dodewaard.
Tijdens deze avond vertelde ik, ondersteund met beeldmateriaal in een Power Point Presentatie, over de ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt als/tot schrijfster en beeldend kunstenares en tot performer met mijn poëzie en zang, waarbij ik ook twee nummers zong van singer-songwriter Roos Blufpand.

In de pauzes en na afloop was er veel belangstelling voor mijn kunst, de voelbare kunstwerken (waarvoor ik gebruik heb gemaakt van ribbelkunst en de materialen van de Taktila(R) Methode, een systeem van vijftien voelbare kleuren voor blinden en slechtziendenboek), mijn dichtbundel "Positiefjes", kaarten en cadeau-artikelen.


Het was een geslaagde avond die ik zéker kan herhalen voor verenigingen en groepen.

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje
Op woensdag 24 mei heb ik mijn pasteltekening "My little girl" afgerond en ingezonden voor het International Art Project "Journey to Happiness"


De opdracht was: maak (in het rond) een tekening of schilderij waarmee je het meest gelukkige moment in je leven weergeeft. Dat was voor mij een dag toen mijn dochte ongeveer 6 maanden was en tijdens de borstvoeding losliet om me met de meest stralende en gelukkige lach aan te kijken, weer even te drinken en me weer zo stralend lachend aan te kijken, alsof ze zelf besefte hoe gelukkig ze was en dat ook aan mij wilde laten weten. Ik voelde me zo intens verbonden met mijn kleine meisje en zo gelukkig en compleet als moeder van mijn twee prachtige kinderen (ze zijn inmiddels al 18 en 21). Die speciale lach van haar hebben we niet op een foto kunnen vastleggen, maar ik heb wel foto's van haar van die bewuste dag, gebruikt als voorbeeld voor mijn tekening "My little girl". Ik heb gewerkt met pastelkrijt, kleurpotloden en enkele tipjes acrylverf.


Nu maar afwachten of mijn tekening wordt geselecteerd voor de exposities in juni in de bibliotheek in Pushkin (
Rusland) en in september in de Centrale Biblioltheek Mariënburg in Nijmegen, en of ik word geselecteerd om een bord te beschilderen voor in de permanente mobiele expositie die in oktober in het "Electric Transport Museum" in St. Petersburg te zien zal zijn.


Het is in ieder geval een mooi project/liefdadigheids-initiatief van de "Good of Creation" Foundation:The purpose of our competition: 
- To let people realize that there is happiness in the life of each of us, regardless of age, citizenship and physical abilities.
- To make a series of postcards dedicated to the happiest moments of life, created from the winning contributions of this competition. (all profits from the sale of these postcards will go to the trust of the foundation "Good of Creation").
- To show the creative abilities of children with disabilities to the people in different countries.
- To draw attention to the equality of all people, regardless of their physical capabilities, age or social status.

About the competition:
1. Submissions for this competition can be entered from 25 March till 25 May 2017. 
(see also our "Procedure for registration and submission of works")
2. Participants - No age restrictions
3. A scanned pdf file or quality photographed picture in the format jpeg should be sent to our official e-mail: projecthappyplate@gmail.com 
Include an message (or a completed application for participation in the competition) to your submission indicating: full name, age, city, country of residence and an valid e-mail address for communication.
4. The theme of the submission should be related to "The happiest moment of life".
5. Materials and techniques - The participant is free to choose any material or technique to work with.

OBLIGATORY CONDITIONS:
- The drawing/painting must be arranged in a circle and reflect an real happy moment of your life. 
- Each submission should be accompanied with an story/explanation concerning the concept of your 
work.

From 25.05.2017 till 28.05.2017 an independent jury of artists and teachers from different countries will select the 3 winning works. These 3 winning works will be printed on postcards. 
Next to the winning works, an selection of the best entries will be presented in an exhibition which will take place in June 2017 in the library of Pushkin (Russia) and in September 2017 in the Central library Marienburg in Nijmegen (The Netherlands).

Winners of the three best works will receive as price:
- Set of printed postcards, including the winning works mentioning the Illustrator’s name.
- A price from our Dutch partner - Pro Art.
- His/Her work displayed at several project exhibitions.

All participants of the competition will receive an certificate of participation in electronic form.
Only the authors of the 25 best works selected by the jury will receive an hard copy of this certificate.

The authors of these 25 best works also will get the chance to draw/paint their story on a plate in order to be added to the permanent mobile collection of project "Happy Plate".
The "Happy Plate" collection will be exhibited in October 2017 at the Electric Transport Museum in St. Petersburg dedicated to the 110th anniversary of the Tramway Movement.

Participate the competition, share with friends, relatives and acquaintances, talk about good deeds! 
Together we will make this world more kinder!


Warme groet,


Yvonne


Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Lieve mensen, ik heb zojuist besloten dat ik twee van mijn beeldhouwwerken uit de verkoop haal: 
"Opwaartse spiraal" (van speksteen) en "De druppel" (van witte albast). 
Beide beelden hebben zich inmiddels bewezen en onderscheiden door hun meerwaarde als voelbare kunstobjecten tijdens kunstevenementen en voor in mijn exposities voor blinden en slechtzienden en dat maakt ze ook allebei extra dierbaar voor mij, in dit mooie ontwikkelingsproces. Vandaar dat ik nu het besluit heb genomen om deze twee beelden niet te verkopen.

De beelden staan wel afgebeeld op gedichtkaarten die gewoon verkrijgbaar blijven in mijn assortiment: ansichtkaart YML A 1613 "De Druppel":

en ansichtkaart YML A 2117 "Opwaartse spiraal":


En dat geldt ook voor mijn allereerste beeldhouwwerk, het hart van Indiase serpentijn "Alles is liefde - Liefde is alles", met gedichtkaart YML A 1648 "Een warm hart":


want ook dat beeld is me té dierbaar: die heb ik namelijk in Spanje gemaakt in de week na onze (gelukkig geslaagde) reanimatie van een buurtbewoner op Koninginnedag 2010. Dat beeld is daarom ook niet te koop.

Het beeld "El Delphin" heb ik in 2011 tijdens mijn tweede beeldhouwvakantie in Spanje gemaakt en is ook niet te koop:


maar ik maak met liefde in opdracht nieuwe beelden (als mijn Frozen Shoulder het toelaat. Ik heb al een steen klaar liggen waar ik een tweede editie van "Opwaartse Spiraal" van wil maken).

Neem gerust contact op voor meer informatie: tel 0488-410239.

Warme groet en een fijne dag allemaal!

Yvonne van der Laan

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Met mijn boek "Positiefjes" is nu bíjna de magische grens bereikt van € 2000,= voor KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society!

Zoals jullie wellicht weten, steun ik sinds juli 2013 KWF Kanker Bestrijding, door per verkocht boek "Positiefjes" € 1,= te doneren aan KWF. Vandaag heb ik weer € 5,= kunnen doneren, dankzij de verkoop van mijn boek "Positiefjes" tijdens de geslaagde Kunstmarkt Heerewaarden van gisteren. En daarmee is de actuele opbrengst van mijn actie nu € 1997,=!

Ik heb inmiddels het besluit genomen dat ik óók met de volgende editie van het boek KWF Kanker Bestrijding blijf steunen (samen met Jaap Rosing van Uitgeverij Kontrast ben ik inmiddels bezig met de voorbereidingen voor de vierde druk). 
Ik twijfelde vanwege mijn huidige uitkeringssituatie of ik het financieel zou kunnen opbrengen, maar dankzij de steeds weer positieve reacties op mijn boek (al sinds het boekje voor het eerst uitkwam op 21-12-2012) en dankzij de steun van zo vele winkeliers die mijn boekje in consignatie willen nemen, en van de fijne reacties van klanten bij de beurzen en evenementen waar ik aan deelneem, weet ik dat het boek voldoende gewaardeerd wordt en dat het zéker kansen blijft houden in de komende tijd.

Ik vind het persoonlijk fijn om een goed doel te kunnen steunen met mijn boekje "Positiefjes", ook ter nagedachtenis aan de twee mede-grondleggers van mijn boekje: mijn opdrachtgever dhr. van den Herik en mijn uitgever Lukas Rosing. 
Het boekje is met liefde gemaakt.

Op mijn actiepagina voor KWF heb ik inmiddels de looptijd van de actie aangepast (weer een jaar verlengd) en het streefbedrag aangepast (naar € 3000,=). Je kunt mijn actie volgen via deze link:

https://acties.kwf.nl/Steun-het-KWF-met-Positiefjes

Lieve mensen, heeeeeeeeeeel hartelijk dank voor al jullie positieve reacties op mijn boek "Positiefjes"! Het doet me goed....

<3

Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje
www.gedichtenlaantje.nl (actueel) en www.gedichtenlaantje.com (uitgebreide webshop, rubriek "Producten") 

Pagina's: 1 2 3 Volgende

WEBSHOP

Webshop Bezoek mijn webshop met leuke cadeautjes om weg te geven!

SHOP ENTREE

Sponsoring & Donaties

EUR10
Behaald EUR10 van EUR3000
Datum einde: Dec. 31
Voor elk boekje "Positiefjes" dat wordt verkocht, draag ik sinds juli 2013 € 1,= af aan KWF Kanker Bestrijding. Ik ben met deze actie gestart omdat mijn uitgever ziek werd. Helaas is hij in de zomer van 2014 overleden. En ook de opdrachtgever voor wi...

Contact

Yvonne van der Laan (YML)

Schrijfster / beeldend kunstenares / muziekdocente

Westerengstraat 85
6669 BH Dodewaard

T 0488-410239
E info@gedichtenlaantje.com
Gedichtenlaantje op FacebookGedichtenlaantje BlogGedichtenlaantje EvenementenGedichtenlaantje op LinkedinGedichtenlaantje Contact FormulierGedichtenlaantje Shops