Loading...
nl
 • Image 01

  Alles is liefde, liefde is alles

 • Image 02

  Koetjes en kalfjes...

 • Image 03

  Everything is in your hands!

 • Image 04

  Love your imperfections

 • Image 05

  Just be your beautiful you!

 • Image 06

  Voor jou... want jij bent jij!

Willen jullie me steunen als ik een crowdfundingproject zou starten om een speciale braille/inkt-printer te kunnen financieren? is een blog bericht van Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Oproep: zouden jullie me willen steunen als ik, in het kader van het toegankelijk/zichtbaar/voelbaar maken van mijn poezie en kunst voor blinden en slechtzienden, en onze missie om de visuele en de minder- of non-visuele werelden meer/bewuster met elkaar te verbinden, een crowdfundingproject zou starten om geld in te zamelen zodat ik een printer kan kopen die zowel braille als inkt kan printen en zowel tekst als lijnen in braille en inkt? Daar kan ik dan mijn braillepoezie mooi mee vormgeven, zodat de gedichten zowel voor mensen met als zonder visuele beperking, goed leesbaar zijn. En ik kan er dan ook voelbare illustraties en kleurplaten mee maken en daar workshops mee verzorgen. En het is ook handig om er titelkaartjes mee te maken voor bij mijn (o.a. met de voelbare kleurenmaterialen van de Taktila(R) Methode vormgegeven) kunstwerken. Of om er uitlegbladen mee te maken bij een expositie. Of lesmateriaal voor juist ziende kinderen zodat ze zich ook bewuster worden dat niets vanzelfsprekend is. Of uitnodigingen, of visitekaartjes die ik aan blinde of slechtziende klanten kan geven.

Zo'n speciale printer biedt heel veel mogelijkheden voor wat ik vanuit mijn creatieve zelfstandige onderneming allemaal doe, maar ik heb er zelf, zeker in mijn huidige uitkeringssituatie, eenvoudigweg geen geld voor om zo'n grote investering te doen.

Het idee broeide al even bij me om een crowdfundingproject op te starten om een brailleprinter te kunnen financieren, maar toen ik gisteren tijdens het Taktila Symposium, naast de stand stond van "Thinkable", (de firma die de "Tactipad" en "Tactiview" heeft uitgevonden, ik had het op de ZieZo Beurs in Utrecht ook al gezien) en deze mogelijkheid voor mooie combinatieweergave van tegelijk braille en inktdruktekst zag, besefte ik dat dit voor mij een zeer welkom apparaat zou zijn om wat ik met hart en ziel maak, ook mooier en professioneler en beter toegankelijk voor zienden en slechtzienden en blinden te kunnen vormgeven. 
(Nu schrijf ik met de hand nog mijn teksten bij de braillepoezie, maar met die geweldige printer hoeft dat niet meer en is het, door het grote lettertype, ook voor slechtzienden nog beter te lezen).


Willen jullie me helpen met een financiele bijdrage, als ik een crowdfudingproject ga starten om dit mooie maar dure apparaat te kunnen financieren?

Graag jullie reactie. (Delen is ook lief, want des te meer mensen kunnen we dan bereiken)
Tip: like mijn facebookpagina Gedichtenlaantje zodat je op de hoogte kunt blijven.


(Het crowdfundingproject is nu dus nog niet gestart, maar op deze manier attendeer ik mensen er alvast op en hoop ik voldoende draagvlak te kunnen krijgen om áls ik het project binnenkort zou gaan starten, het tot een succes te kunnen brengen. Volgende week dinsdag heb ik een bespreking met Stichting Voor de Kunst, de organisatie/website waar het crowdfundingproject dan zal gaan lopen. Ik hou jullie op de hoogte via berichtgeving op mijn facebookpagina Gedichtenlaantjeen op mijn website www.gedichtenlaantje.nl )

Warme groet,

Yvonne van der Laan, alias Gedichtenlaantje


Type hier je reactie in...

(Nog) geen reacties
Je moet je eerst aanmelden voordat je een reactie kunt plaatsen

Schrijver

Door Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje
Gepubliceerd Jun. 13 '17

Geef je mening

Hoeveel sterren geef jij dit, hem of haar?
Totaal: (0 stemmers)

Archief

WEBSHOP

Webshop Bezoek mijn webshop met leuke cadeautjes om weg te geven!

SHOP ENTREE

Sponsoring & Donaties

EUR10
Behaald EUR10 van EUR3000
Datum einde: Dec. 31
Voor elk boekje "Positiefjes" dat wordt verkocht, draag ik sinds juli 2013 € 1,= af aan KWF Kanker Bestrijding. Ik ben met deze actie gestart omdat mijn uitgever ziek werd. Helaas is hij in de zomer van 2014 overleden. En ook de opdrachtgever voor wi...

Contact

Yvonne van der Laan (YML)

Schrijfster / beeldend kunstenares / muziekdocente

Westerengstraat 85
6669 BH Dodewaard

T 0488-410239
E info@gedichtenlaantje.com
Gedichtenlaantje op FacebookGedichtenlaantje BlogGedichtenlaantje EvenementenGedichtenlaantje op LinkedinGedichtenlaantje Contact FormulierGedichtenlaantje Shops