Loading...
nl
 • Image 01

  Alles is liefde, liefde is alles

 • Image 02

  Koetjes en kalfjes...

 • Image 03

  Everything is in your hands!

 • Image 04

  Love your imperfections

 • Image 05

  Just be your beautiful you!

 • Image 06

  Voor jou... want jij bent jij!

Podiumevenement 4e Gedichtenlaantje Schrijfproject

Details

Datum / Tijd Feb. 10 2018, Zaterdag 14:00
Eindigt Feb. 10 2018, Zaterdag 16:30
Locatie
Steakhouse Cunera, Grebbeweg 1, 3911 AS Rhenen
Reserveringen
1
Beschikbare plaatsen
49
Evenement van Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Wie doet mee?

Yvonne vd Laan-Gedichtenlaantje

Evenement...

Van 20 november 2017 t/m 31 januari kun je gedichten inzenden voor het 4e Gedichtenlaantje-Schrijfproject. 


Het project wordt op zaterdagmiddag 10 februari 2018 afgesloten met een podiumevenement, waar de deelnemers van het schrijfproject hun inzendingen komen voordragen. Houd die datum dus alvast vrij in je agenda! De locatie is inmiddels bekend: The Steakhouse Cunera, in Rhenen (naast het NS Station, op het viaduct). We gebruiken de feestzaal, er is een beamer/scherm/licht/geluid aanwezig, achter het restaurant is een eigen grote parkeerplaats en het gebouw is rolstoeltoegankelijk (de wc ook). Gratis toegang. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de bar.


Net als bij de drie voorgaande Gedichtenlaantje-Schrijfprojecten is er weer een start-opdracht waaraan je poëzie-inzending(en) moet(en) voldoen en dat is deze keer het thema "Vertel eens..."

Je kunt het thema gebruiken als titel, maar dat hoeft niet persé: je kunt het ook als uitgangspunt/zienswijze/"kruip eens in de huid van"/vraagstuk etc. gebruiken. Maar "Vertel eens..." moet dus wél de basis vormen van jouw gedicht(en). 

Startgedicht van het 4e Gedichtenlaantje Schrijfproject "Vertel eens":


vertel eens
wat jou boeit
en wat jou diep
van binnen raakt


wat jij graag doet
waar je van droomt
wat jou
gelukkig maakt


vertel eens
wat je ziet
wat er gebeurt
en wat je voelt

of wat er
onderhuids
met jouw gedichten
wordt bedoeld


je kunt ook
schrijven wat
jij grappig vindt
of wat jou stoort

jouw teksten
worden op
het podium dan
graag gehoord!


(c)Yvonne van der Laan, alias GedichtenlaantjeWil je meedoen met het schrijfproject? Inzenden kan via e-mail naar: gedichtenlaantje@gmail.com met vermelding van het onderwerp "Inzending Schrijfproject".


De gedichten die je inzendt moeten echt door jou zelf geschreven zijn, dus geen bestaande gedichten van andere schrijvers gebruiken!


Stuur me een e-mail, met je gedicht als Word-bestand in een bijlage, en vermeld in de e-mail je naam (en indien van toepassing ook je artiestennaam) en je adres en telefoonnummer (ik ga vertrouwelijk om met deze informatie en verstrek het niet aan derden. Maar vooral voor de organisatie van het afsluitende podiumevenement is het belangrijk dat ik de contactgegevens heb van alle deelnemers van het project).


Ongepaste, discriminerende, obscene of kwetsende inzendingen worden niet geaccepteerd.


Alle goedgekeurde ingezonden gedichten komen hier in dit virtuele podium te staan. Ik zal ook regelmatig updateberichten van het schrijfproject plaatsen op mijn Gedichtenlaantje-pagina op facebook.


Ik hoop dat er veel mensen mee gaan doen met het schrijfproject. Je zult dan zien dat er heel verschillende schrijfstijlen zijn (ieder schrijft op zijn of haar manier en ieder geeft zijn eigen invulling aan het thema "Vertel eens..."), en hopelijk komen er ook verschillende dichtvormen voorbij. Denk bijvoorbeeld bij het schrijven ook eens aan een Elfje, Haiku, Tanka, Rondeel, Limmerick want er zijn nog veeeeeel meer dichtvormen dan alleen maar rijmen!


Je mag gerust meerdere gedichten inzenden, maar voor het podiumevenement kan het zijn (afhankelijk van het aantal inzendingen/deelnemers) dat we de voordrachten beperken tot bijvoorbeeld maximaal twee, drie of vier gedichten per persoon.

Bij dit podiumevenement worden de deelnemers geacht zélf hun eigen gedichten te komen voordragen (in tegenstelling tot de eerdere schrijfproject-podiumevenementen, waar ik en/of andere deelnemers de gedichten voordroegen van deelnemers die niet bij het podiumevenement aanwezig waren of liever niet zelf hun gedichten wilden voordragen).

Type hier je reactie in...

(Nog) geen reacties
Je moet je eerst aanmelden voordat je een reactie kunt plaatsen

WEBSHOP

Webshop Bezoek mijn webshop met leuke cadeautjes om weg te geven!

SHOP ENTREE

Sponsoring & Donaties

EUR10
Behaald EUR10 van EUR3000
Datum einde: Dec. 31
Voor elk boekje "Positiefjes" dat wordt verkocht, draag ik sinds juli 2013 € 1,= af aan KWF Kanker Bestrijding. Ik ben met deze actie gestart omdat mijn uitgever ziek werd. Helaas is hij in de zomer van 2014 overleden. En ook de opdrachtgever voor wi...

Contact

Yvonne van der Laan (YML)

Schrijfster / beeldend kunstenares / muziekdocente

Westerengstraat 85
6669 BH Dodewaard

T 0488-410239
E info@gedichtenlaantje.com
Gedichtenlaantje op FacebookGedichtenlaantje BlogGedichtenlaantje EvenementenGedichtenlaantje op LinkedinGedichtenlaantje Contact FormulierGedichtenlaantje Shops